F 850 GS – “40 Years GS” edition

Legendarni dizajn, moderne značajke

BMW GS je ikona, istinski pionir. Više od 40 godina kombinira svestranost s jedinstvenim iskustvom u vožnji. Proslavu obilježavamo izdanjem F 850 ​​GS "40 Years GS". Njegov crno-žuti izgled poziva na legendarni R 100 GS, oživljavajući 40 godina GS povijesti. Upečatljiva bočna linija pokazuje svoje GS gene. A zahvaljujući svojim preciznim i dinamičnim tehničkim značajkama, poput poboljšanih načina vožnje Pro, on je gospodar svake rute. Bilo na cesti ili izvan nje, iskusite #SpiritofGS zajedno.

Značajke “40 Years GS” edicije

Jedinstveni dizajn za godišnjicu: Inspiriran modelom R 100 GS i nadimkom "Bumblebee", njegov crno-žuti izgled uistinu je upečatljiv. Upečatljivi elementi dizajna pretvaraju legendarni izgled u istinsku privlačnost pažnje i dopuštaju da motocikl zablista u punom sjaju.

+ Saznajte više
40 Years GS oznaka u žutoj boji
Vidimo 40 Years GS oznaku u žutoj boji.
Visokokvalitetni Brembo kočioni sustav
Vidimo crni Brembo kočioni sustav.
Legendarni crno-žuti izgled
Vidimo crno žuti F 850 GS u specijalnoj ediciji.
Štitnik za ruke u žutoj boji kao vizualni naglasak
Vidimo žute štitnike za ruke.
Upečatljivi GS natpis na sjedalu
Vidimo žutu naljepnicu GS na sjedalu.
GS poklopac hladnjaka
Vidimo poklopac hladnjaka sa GS logom detaljno.
Zlatno-anodizirani naplatci
Vidimo naplatke u anodiziranoj zlatnoj boji.
Sjedalo u crno-žutoj boji
Vidimo sjedalo u crno-žutoj boji

F 850 GS – uvijek dobar

F 850 GS – uvijek dobar

Izdanje "40 Years GS" izvana, u potpunosti F 850 ​​GS iznutra: zahvaljujući modernim tehničkim značajkama ovaj je motocikl užitak u vožnji i omogućava vam da nastavite voziti tamo gdje drugi staju. Prednje gume od 21 inča i opsežna standardna oprema sigurno vas vode kroz svaku stazu - što god vas tamo čeka. Ovim GS-om spremni ste za svaki izazov. Saznajte sve što se može znati o mnogim značajkama i varijantama F 850 ​​GS.

+ Saznajte više

40 godina vožnje sa avanturom

Od Afrike do Srednje Azije: GS je posvuda u svijetu u 40 godina. Motocikl koji je savladao svaki teren i svaku ulicu - moćan i hrabar usprkos elementima. GS je pionir sportskog motocikla.

+ Saznajte više
1980.
Lansiranje prvog GS modela, R 80 G/S
6
GS generacija s brojnim inačicama modela
40
Godina jedinstvenih iskustava s GS legendom
1.2
Do danas je proizvedeno preko 1,2 milijuna GS modela

GS vuče korijene iz reli sporta - i to je očito kada pogledate ovaj motocikl. Prvi se prototipovi pobjedonosno koriste u off-road utrkama, a na ulici se pojavljuje 1980. godine kao R 80 G/S. Postaje prvi veliki sportski motocikl na svijetu. Preko 40 godina ovaj se motocikl nastavlja voziti na mjestima gdje se drugi okreću natrag. Ne postoji prepreka koja ga može zaustaviti.

+ Saznajte više
Od off-road sporta do ceste

1978 do 1980:

1978. godine BMW Motorrad privukao je pažnju prethodnikom na prvi GS: GS 80 uzima dvije zlatne medalje na međunarodnom šestodnevnom enduru. Motocikl je razvio vlastiti tim programera bez službene narudžbe. Ali njegov je uspjeh dokazao da su inženjeri i mehaničari u pravu: njihov je motocikl uistinu učinio ugodnom vožnju i po cesti i van ceste. Na tržište je pušten 1980. godine pod nešto drugačijim imenom, BMW R 80 G/S.

Njegov uspon započinje

1980 do 1987:

S motorom GS, BMW Motorrad stvorio je savršenu sintezu terenske i cestovne vožnje: bez obzira na vrstu podloge, vozači imaju kontrolu nad svojim motociklima u svakoj situaciji, istovremeno uživajući u maksimalnoj udobnosti na dugim rutama.  S motorom R 80 G/S, BMW Motorrad stvorio je segment za velike, udobne motocikle - koji dominira i danas.

GS dobiva zamah: više pomicanja, više snage

1987 do 1996:

Novi top model, R 100 GS, usredotočen je na velike promjene: najmoćniji je i najbrži enduro na tržištu. Sa svojom upečatljivom crno-žutom bojom poznat je pod nazivom „Bumbar“. Boja je i danas izuzetno popularna među obožavateljima i ukrašava ovogodišnje posebno izdanje "40 Years GS" modela.

Novo poglavlje u sportskim motociklima

1994 do 2003:

GS je na putu da postane ikona uz kontinuirano mijenjanje: 1994. godine s R 1100 GS pojavljuje se prvi enduro s bokser motorom s četiri ventila. Toliko je popularan jer se dobro vozi na cesti i savršeno se vozi na dugim turama. 1999. R 1150 GS slijedi njegove korake. Koncept se namjerno dalje razvija s ciljem putovanja, a 2002. još se više prilagođava potrebama putnika na daljinu s modelom R 1150 GS Adventure - rođena je serija Adventure.

Od jednocilindričnog do dvocilindričnog

2000 do 2008:

Vrlo popularni modeli "Funduro", F 650 i F 650 ST, prilagođeni novacima, prerađivali su svoje motore početkom novog tisućljeća. Zahvaljujući vodeno hlađenom jednocilindričnom motoru, vozači F 650 GS i F 650 GS Dakar imaju dovoljno pogona za svakodnevnu vožnju, kao i onaj tipični enduro osjećaj. U 2008. godini, F 650 GS i F 800 GS, oba potpuno redizajnirana enduro modela, opremljeni su tekućinski hlađenim dvocilindričnim rednim motorom. To znači čistu avanturu, čak i u segmentu srednjeg ranga.

Od zračnog do vodenog hlađenja bokser motora

2004 do 2017:

2004. BMW Motorrad ponovno je objavio R 1200 GS. Ima veću zapreminu, snagu i okretni moment, što ga čini još dinamičnijim na bilo kojem terenu, a istodobno teži 30 kilograma manje. Nova era započinje gotovo deset godina kasnije, kada inženjeri BMW Motorrad opreme R 1200 GS s vodeno hlađenim bokser motorom - nešto što nikada prije nije učinjeno. Također ima poluaktivan ovjes s Dynamic ESA (elektroničko podešavanje ovjesa), koji podiže udobnost upravljanja i vožnje na novu razinu.

GS postaje još jači

Sljedećih godina BMW Motorrad nastavio je nadograđivati ​​GS legendu. Popularni R 1250 GS pojavljuje se s preuređenim dvocilindričnim bokser motorom: zahvaljujući svojoj promjenjivoj kontroli bregaste osovine BMW ShiftCam, pruža veću snagu u svim rasponima brzina, a GS čini još lakšim. Uz to, modeli srednje klase F 750 GS i F 850 ​​GS neprestano se razvijaju i čine vožnju ugodnijom većim zapreminama i modificiranom šasijom.

Doživite avanturu GS ​​zajednice

Krenite u uzbudljivu GS avanturu s našom novom serijom “Adventures of a Lifetime”.

+ Saznajte više
spinner