Svi motocikli se isporučuju samo uz opremu propisanu zakonom (npr. reflektori prema Euro 4 standardu). Ilustracije na ovoj web stranici mogu se razlikovati od ovoga.

Novi BMW R nine T /5

Legendaran. Hlađen zrakom.

BMW R nineT /5 razvijen je za 50-godišnjicu i kao homagge legendarnim /5 serijama s kraja 60-ih i početka 70-ih. R nineT /5 savršeno je primjer tog vremena, a istovremeno nudi modernu inovativnu tehnologiju i kvalitetu. Podsjećajući na ona burna vremena nastajanja, ovaj motocikl predstavlja stav prema životu koji se rodio u tim vremenima i sada vas vodi duž svakog kilometra i oko svakog zavoja: vožnja motociklima kao izraz slobode pojedinca. Ili, kako ga danas nazivamo: Make life a ride.

 

Cvjetni uzorak? Nema šanse. R nineT /5 pokazuje kako izgleda retro dizajn kada nije od jučer. Posebne karakteristike dodaju dodatne naglaske koji nadopunjuju karakterističan izgled porodice R nineT. Visokokvalitetna boja s efektom dima, vilica sa srebrnom cijevi i crnim gredicama, sjedalo zajedno s ukrasnom kromiranom i bijelom kožom te, naravno, svaki drugi dizajnerski element, izabran s pažnjom i pogledom u prošlost, dokazuje: Dizajn R nineT /5 je klasičan. Nije umjetan ili trendi, zalaže se za ljubav prema motociklima i načinu života ranih 70-ih.

 

+ Saznajte više

WUNDERBIKE ponovo oživljava

1969
Proizvodnja /5 serije započinje
2019
Produkcija ekskluzivnog R nineT /5 započinje
750
ccm zapremine, R 75/5 motor sa suprotnim dvostrukim dijelom
1.170
ccm zapremine, R nineT /5 dvocilindrični motor sa suprtonim dvostrukim dijelom
Hlađen zrakom/uljem, četverotaktni dvocilindrični bokser motor

Snažni dvocilindrični BMW-o R nineT /5 ima radni kapacitet od 1170 ccm i vrlo dinamičan dotok snage od 81 kW (110 KS), čak i pri malim brzinama. Zahvaljujući standardnom BMW Motorrad ABS-u, ASC-ovoj automatskoj kontroli stabilnosti i grijanim hvataljkama koje također dolaze standardno, ovu dinamiku uvijek imate pod sigurno nadzorom. Podržana suvremenom tehnologijom, R nineT /5 nastavlja ideje individualnosti i slobode rođenih u 70-ima.

 

+ Saznajte više

Doživite zvuk R nine T /5

Pokažite svoj #Wunderbike

R nineT /5.

Prije 50 godina vožnja motocikla postala je izraz individualne slobode sa serijom /5. I danas? Isprobajte R nineT /5 i iskusite ovaj osjećaj od prvog puta kada gasite benzin. Doživite svaku krivinu i svaki ravni dio kao što ste to oduvijek željeli. R nineT /5 znači bezgranični užitak u vožnji.

Saznajte više

Snaga boksera upoznaje snagu cvijeća.

Serija /5 je u to vrijeme bila potpuno novi razvoj. Uvođenje električnog pokretača i prvi put Bing rasplinjači sa stalnim pritiskom na R75 /5 i široka paleta boja bili su tehnički i vizualni vrhunac serije i trajno su promijenili ovu vrstu mobilnosti. Radikalne promjene tog doba proširile su se na sva područja života. Motociklisti su mnogo razotkrivenu besplatnu ljubav pretvorili u ljubav slobode. Vožnja motociklima napokon je postala ono što jest: stav o životu. Uključio je sportsku izvedbu, dizajn, prestiž i individualnost. Primjereno za ikone stila u to vrijeme i život sa strojevima s /5 logotipom.

 

+ Saznajte više

Berlin – uvijek nešto novo.

Berlin – uvijek nešto novo.

Krajem šezdesetih godina prošlog vijeka proizvodno je područje otvorilo novi teritorij: 400 specijalista zaposleno je na legendi /5 u tvornici Spandau u Berlinu, umjesto u Münchenu. Dnevna proizvodnja započela je 1969. godine sa 30 vozila. Godinu dana kasnije, godišnja proizvodnja iznosila je 12.287 vozila. U trenutku kad je legendarna serija prekinuta 1973. godine, tvornicu je napustilo ukupno 68 956 motocikala. Proizvodeći seriju /5 ovdje, BMW Motorrad je ostavio svoj poseban trag individualnosti i slobode u tada podijeljenom Berlinu.

Individualnost se i danas piše velikim slovima u berlinskoj tvornici. Unutar Opcije 719 naći ćete posebnu opremu u stilu podudaranja poput ekskluzivnih setova dijelova ili visokokvalitetnih kovanih kotača koje možete naručiti izravno iz tvornice.

 

+ Saznajte više

Ostali heritage modeli