[Special Edition]
R nineT Urban G/S - Edition 40 Years GS

BMW R nineT Urban G/S u “40 Years GS Edition”

Legendarni dizajn

Crno-žuti dizajn “40 Years GS Edition” je odavanje počasti legendarnim prvim touring endurima iz BMW Motorrada. I R 100 GS prednjači. Upečatljivi naglasci jasno podsjećaju na stroj koji je tada brzo dobio nadimak „Bumblebee“. U današnjem R nineT Urban G/S “40 Years GS Edition”, glodani poklopci glave motora Option 719 i žuti štitnik za ruke dokazuju pažnju prema detaljima. Terenske gume i podignuti ispušni sustav Scrambler dovršavaju izgled i vizualni su podsjetnik na 40-godišnju bogatu GS povijest.

Značajke “40 Years GS Edition"

Prepoznatljiv dizajn R nineT Urban G/S i legendarni izgled "Bumblebeea": jedinstveni izgled prepun priča i uspjeha.

+ Saznajte više
Naljepnica 40 Years GS na spremniku goriva
We see the 40 Years GS sticker on the tank of the R nineT Urban G/S.
Crno-žuta klupa za sjedenje s GS izvezenim logotipom
We see the black and yellow seat of the R nineT Urban G/S.
Option 719 poklopac glave cilindra
We see the cylinder head cover of the R nineT Urban G/S.
1200 cc natpis na spremniku goriva
We see the 1200 cc lettering on the tank of the R nineT Urban G/S.
Vjetrobransko staklo sa GS logotipom
We see the windscreen of the R nineT Urban G/S incl. GS logo.
Ispušni sustav
We see the raised exhaust system of the R nineT Urban G/S.
Zlatni naplatak
We see the golden rims of the R nineT Urban G/S.
Žuti štitnici za ruke
We see the yellow hand protector of the R nineT Urban G/S.

R nineT Urban G/S – fascinantna osnova

R nineT Urban G/S – fascinantna osnova

R nineT Urban G/S je oduševljenje. Njegov nepogrešiv izgled, moderan bokser motor, geometrija i dobro uravnotežena vožnja obećavaju čistu zabavu na cesti. A zahvaljujući brojnim mogućnostima individualizacije, možete ga napraviti svojim vlastitim strojem. Tako možete voziti jednako pouzdano glatkim gradskim ulicama kao što možete i makadamskim i zemljanim cestama usred ničega. Ime sve govori: R nineT Urban G/S.

+ Saznajte više

40 godina želje za avanturom

R nineT Urban G/S vizualni je uzor: GS je u 40 godina bio gotovo svugdje u svijetu. Od Afrike do Srednje Azije: motocikl koji je savladao svaki teren i svaku cestu - moćan i hrabar usprkos elementima. GS je pionir sportskog motocikla.

+ Saznajte više
1980
Lansiranje prvog GS modela, R 80 G/S
6
Godina jedinstvenih iskustava s GS legendom
40
GS generacija s brojnim inačicama modela
1.2
Do danas je proizvedeno preko 1,2 milijuna GS modela

Već 40 godina GS se zalaže za avanturu, znatiželju za nepoznatim i zajednicu koja živi #SpiritfGS sa svakim kilometrom. Njegova priča o uspjehu započinje 1980. godine s modelom R 80 G/S: brzo je postao popularan za sve izazove, kako na cesti, tako i na terenu.

+ Saznajte više
Od off-road sporta do ceste

1978 do 1980:

1978. godine BMW Motorrad privukao je pažnju prethodnikom na prvi GS: GS 80 uzima dvije zlatne medalje na međunarodnom šestodnevnom enduru. Motocikl je razvio vlastiti tim programera bez službene narudžbe. Ali njegov je uspjeh dokazao da su inženjeri i mehaničari u pravu: njihov je motocikl uistinu učinio ugodnom vožnju i po cesti i van ceste. Na tržište je pušten 1980. godine pod nešto drugačijim imenom, BMW R 80 G/S.

Njegov uspon započinje

1980 do 1987:

S motorom GS, BMW Motorrad stvorio je savršenu sintezu terenske i cestovne vožnje: bez obzira na vrstu podloge, vozači imaju kontrolu nad svojim motociklima u svakoj situaciji, istovremeno uživajući u maksimalnoj udobnosti na dugim rutama.  S motorom R 80 G/S, BMW Motorrad stvorio je segment za velike, udobne motocikle - koji dominira i danas.

GS dobiva zamah: više pomicanja, više snage

1987 do 1996:

Novi top model, R 100 GS, usredotočen je na velike promjene: najmoćniji je i najbrži enduro na tržištu. Sa svojom upečatljivom crno-žutom bojom poznat je pod nazivom „Bumbar“. Boja je i danas izuzetno popularna među obožavateljima i ukrašava ovogodišnje posebno izdanje "40 Years GS" modela.

Novo poglavlje u sportskim motociklima

1994 do 2003:

GS je na putu da postane ikona uz kontinuirano mijenjanje: 1994. godine s R 1100 GS pojavljuje se prvi enduro s bokser motorom s četiri ventila. Toliko je popularan jer se dobro vozi na cesti i savršeno se vozi na dugim turama. 1999. R 1150 GS slijedi njegove korake. Koncept se namjerno dalje razvija s ciljem putovanja, a 2002. još se više prilagođava potrebama putnika na daljinu s modelom R 1150 GS Adventure - rođena je serija Adventure.

Od jednocilindričnog do dvocilindričnog

2000 do 2008:

Vrlo popularni modeli "Funduro", F 650 i F 650 ST, prilagođeni novacima, prerađivali su svoje motore početkom novog tisućljeća. Zahvaljujući vodeno hlađenom jednocilindričnom motoru, vozači F 650 GS i F 650 GS Dakar imaju dovoljno pogona za svakodnevnu vožnju, kao i onaj tipični enduro osjećaj. U 2008. godini, F 650 GS i F 800 GS, oba potpuno redizajnirana enduro modela, opremljeni su tekućinski hlađenim dvocilindričnim rednim motorom. To znači čistu avanturu, čak i u segmentu srednjeg ranga.

Od zračnog do vodenog hlađenja bokser motora

2004 do 2017:

2004. BMW Motorrad ponovno je objavio R 1200 GS. Ima veću zapreminu, snagu i okretni moment, što ga čini još dinamičnijim na bilo kojem terenu, a istodobno teži 30 kilograma manje. Nova era započinje gotovo deset godina kasnije, kada inženjeri BMW Motorrad opreme R 1200 GS s vodeno hlađenim bokser motorom - nešto što nikada prije nije učinjeno. Također ima poluaktivan ovjes s Dynamic ESA (elektroničko podešavanje ovjesa), koji podiže udobnost upravljanja i vožnje na novu razinu.

GS postaje još jači

Sljedećih godina BMW Motorrad nastavio je nadograđivati ​​GS legendu. Popularni R 1250 GS pojavljuje se s preuređenim dvocilindričnim bokser motorom: zahvaljujući svojoj promjenjivoj kontroli bregaste osovine BMW ShiftCam, pruža veću snagu u svim rasponima brzina, a GS čini još lakšim. Uz to, modeli srednje klase F 750 GS i F 850 ​​GS neprestano se razvijaju i čine vožnju ugodnijom većim zapreminama i modificiranom šasijom.

Doživite avanturu GS ​​zajednice

Krenite u uzbudljivu GS avanturu s našom novom serijom “Adventures of a Lifetime”.

+ Saznajte više
spinner