Svi motocikli se isporučuju samo uz opremu propisanu zakonom (npr. reflektori prema Euro 4 standardu). Ilustracije na ovoj web stranici mogu se razlikovati od ovoga.

BMW C evolution.

Za budućnost bez kompromisa.

Sa BMW C evolution, danas možete doživjeti urbanu mobilnost sutra - bez potrebe za kompromisima. Naprotiv: ovaj elektro maxi skuter kombinira održivost, dinamiku i okretnost u jednom dizajnu koji privlači sve poglede. To ne samo da vam omogućuje da lako ostavite ispušne plinove i buku iza sebe, već i svako drugo vozilo u gradskom prometu s lakoćom. Snažni, potpuno električni pogon brzo vas dovodi do vašeg odredišta i na taj način osigurava užitak u vožnji. A zahvaljujući dometu do 160 kilometara, vaša će radost trajati cijeli dan. Tome su dodana četiri načina vožnje i inteligentno obnavljanje energije pri kočenju i ubrzavanju. Maksimalni učinak u vožnji, kompatibilnost s okolišem, inovativne tehnologije - C evolution je beskompromisno zadovoljstvo u vožnji.

Dizajn C evolution

Dizajn koji utjelovljuje budućnost.

Oblik C evolution govori futuristički i na prvi pogled je tipičan za BMW Motorrad. LED dnevna svjetla, LED svjetla i veliki TFT zaslon naglašavaju tehnološku prednost. Istodobno, upečatljivi odvojeni oblik definitivno se pridružuje članstvu BMW Motorrad obitelji.  Nova metalik mineral sivo / crna boja daje odvažnu izjavu i u kombinaciji s crnom bočnom oblogom otvara put eleganciji. Uz to, nova grafika na bočnoj oblozi čini da električni maxi skuter izgleda modernije. Kvalitetna obrada i izvrsni detalji poput obojenih šavova klupa ili zatamnjenog vjetrobranskog stakla upotpunjuju dizajn. 

+ Saznajte više

Snažni elektromotor

35
kW (48 KS) na 4,650 o/min
2,8
s ubrzanje 0-50 km/h
72
Nm max. okretni moment
160
domet km po WMTC-u
Tekući hlađen E motor

Energični pogon.

Energični pogon.

Za razliku od tradicionalnih motora s izgaranjem, električni pogon u C evolution nudi spontani i vrlo izravan prijenos snage. Nema kašnjenja u nakupljanju zakretnog momenta. Imate punu snagu na raspolaganju odmah.

S maksimalnom snagom od 35 kW (48 KS) i 72 Nm okretnog momenta na "radilicu" teoretski gledano, on zapravo stvara okretni moment od gotovo 600 Nm na stražnjem kotaču u praksi. Najveća brzina elektronički je isključena na 120 km/h kako bi se optimizirala potrošnja električne energije, a samim tim i domet. Broj ubrzanja od 0 do 50 km/h jedva je 2,8 sekundi - tako da nitko ne postigne bolji start od vas kada svjetla na semaforu postanu zelena.

+ Saznajte više

Baterija i tehnologija punjenja

Tehnologija koju pokreće BMW i.

Tehnologija koju pokreće BMW i.

Uređaj za pohranu energije u BMW-u C evolution sastoji se od tri modula od kojih svaki ima dvanaest litij-ionskih baterijskih ćelija. Zahvaljujući posljednjim generacijama akumulatora sa 94 Ah, za razliku od 60 Ah, raspon C evolution sada je do 160 kilometara (po WMTC).

Kućište baterija, potpuno vodootporno, izrađeno je od lijevanog aluminija, a ujedno se nalazi i cijeli elektronički sustav upravljanja i punjenja. To je ujedno i potporni dio šasije i zaštitnik sudara za litij-ionski baterijski modul.

BMW i bio je tehnološka inspiracija iza C evolution baterije. Moduli visoke kvalitete identični su onima koji se koriste u BMW-u i3 i proizvode se u istoj tvornici u Dingolfingu. Dijelovi elektronskog sustava upravljanja također su usvojeni iz i3 i i8. To obuhvaća napon, struju i temperaturu i osigurava da se visoki napon sigurno aktivira i deaktivira.

+ Saznajte više

Potpuni užitak u vožnji.

Potpuni užitak u vožnji.

Baterija se u BMW-u C evolution puni pomoću integriranog uređaja za punjenje - bilo u uobičajenom kućišnom napajanju ili na stanici za punjenje. Utičnica utikača za punjenje na vozilu kompatibilna je s tipom utikača automobila 1. Standardni kabel za punjenje ima odgovarajući nacionalni utikač za postavljanje utičnica za kućanstvo. Alternativno je moguće koristiti kabel punjača Mode 3 kako biste mogli koristiti javne stanice za punjenje ili zidne kutije. To omogućuje pristup struji od 16 A za brže punjenje.

Kratka vremena punjenja posebno su praktična u svakodnevnoj uporabi. Kao i novi način tihog punjenja, koji punjenje čini malo dužim, ali mnogo tišim.

+ Saznajte više

C evolution najvažnije značajke

Pokretan inovacijom.

Pokretan inovacijom.

C evolution postavlja tehnološke standarde i odlikuje ga velika svestranost. Sa svoja četiri različita načina vožnje, C evolution ne ostavlja ništa poželjnim i obećava varijabilnu vožnju savršeno prilagođenu željama vozača. Ali inovativne značajke kao što su praktična pomoć u vožnji unazad i kontrola proklizavanja zahvaljujući sustavu Torque Control Assist (TCA) čine jednu stvar vrlo jasnom: s C evolution ste pionir novog pokreta - beskompromisno u pogledu performansi u vožnji i ekološkoj kompatibilnosti.

+ Saznajte više
 • Da bi osigurao da dovoljno obrtnog momenta stalno ostaje pod nadzorom vozača, elektronički upravljački sustav nadzire brzinu stražnjeg kotača i po potrebi smanjuje okretni moment. Pomoć pri upravljanju zakretnim momentom (TCA) djeluje na sličan način kao i ASC (Automatska kontrola stabilnosti), sprječavajući nekontrolirano okretanje stražnjeg kotača - pogotovo kod isključenja.

  Uz veliki oporavak snage i pridruženi visoki vučni okretni moment, TCA također sprečava blokiranje stražnjeg kotača, slično kao što ABS radi tijekom kočenja, što je usput također standardno ugrađeno u C evolution.
 • Tehnološki kompleksna osobina u skuterima sa motorima sa izgaranjem, pomoćni uređaj za vožnju unazad dolazi kao standard u BMW-u C evolution. U gradu ova funkcija olakšava upravljanje i izlaz iz parkirnih mjesta na kojima je prostor ograničen. Pomoćnik se aktivira prekidačem na upravljaču, a reverzno aktiviranje prikazuje se na ekranu.
 • Riječ "recuperate" je latinskog porijekla i znači "oporavak". U konstrukciji motornih vozila pojam se odnosi na tehnološku metodu obnavljanja energije.

  BMW C evolution također sadrži ovu inovativnu tehnologiju. Kad se aktiviraju kočnice, električni se motor automatski pretvara u generator, a energija kočenja preusmjerava se natrag u bateriju u obliku električne energije. Rezultat je povećana energetska učinkovitost i zauzvrat duži domet.

  Oporavak uključuje stvaranje umjetnog vučnog momenta, čija snaga ovisi o stupnju rekuperacije. Vozaču se ovaj vučni moment čini poput poznate "kočnice motora" koja stupa na snagu prilikom uklanjanja gasa s motorom za unutarnje izgaranje.
 • BMW C evolution ima četiri načina vožnje, a vozač ih može mijenjati tijekom putovanja koristeći prekidač na desnoj strani upravljača:

  ROAD:
  srednja rekuperacija povlačenja, maksimalno ubrzanje. Standardni način rada.

  ECO PRO:
  Maksimalni oporavak pri povlačenju, ograničeno ubrzanje. Raspon optimiziran za +10 do 20%.

  DYNAMIC:
  Maksimalna rekuperacija povlačenja, potpuno ubrzanje. Omogućuje 'riding without braking'/'one-pedal osjećaj'.

  SAIL:
  Nema povrata kočenja, punog ubrzanja, vožnje bez momenta. Čak i lagana vožnja je bez usporavanja.
 • Umjesto analognih kružnih instrumenata, BMW C evolution ima jedan središnji digitalni zaslon. Veliki, lako čitljiv TFT ekran u boji sadrži sve poznate informacije i funkcije računala, kao što su brzina, temperatura, prijeđena kilometraža itd. Tu je i indikator napunjenosti baterije i dva tračna zaslona za potrošnju energije (ePOWER) i rekuperacija (CHARGE).

  Pored poznatih pokazatelja statusa, lampice upozorenja uključuju i nove simbole koje zakonom moraju imati električna vozila. Na primjer, postoje svjetla koja ukazuju na potencijalnu grešku izolacije ili ograničenje snage u slučaju preopterećenja.
 • Cilj u razvoju ovjesa BMW-a C evolution bio je postići najbolje iz oba svijeta: najbolju moguću stabilnost u smjeru pri velikim brzinama i optimalno rukovanje u gustom gradskom prometu. Nisko težište koje pruža baterija olakšava rukovanje i osigurava izvrsna svojstva sporog rada.

  Integriranje električnog pogona zahtijeva potpuno novi pristup dizajnu ovjesa. Kućište baterije nalazi se na mjestu poznatog glavnog okvira: sadrži ležaj za jednostranu okretnu poluga pogonskog sklopa.

  Nosači prednjeg i stražnjeg kotača gotovo su uobičajeni. Prednja vilica okrenuta naopako kao put opruge od 120 mm. Stražnji kotač vođen je jednostranim okretnim krakom pogonskog sklopa s 115 mm pomicanja opruge.

  Kotači i kočnice su iz C 650 Sport ili C 650 GT. Standardni BMW Motorrad ABS također se temelji na 2-kanalnom Bosch sustavu poznatom iz dva maxi skutera. Međutim, za obnavljanje energije integrirana su dva dodatna senzora i ABS softver je u skladu s tim prilagođen. Kako bismo kontrolirali obnavljanje energije, dva dodatna senzora koje smo integrirali i ABS softver prilagodili smo.
 • Karoserija i ergonomija BMW-a C evolution inspirirani su njegovim benzinskim bratom, C 650 Sport. Vjetrobransko staklo u sportskom stilu pruža dovoljnu zaštitu u urbanim sredinama, a vozaču pruža i dobar cjelokupni pogled. Visoko vjetrobransko staklo, dostupno kao dodatni pribor, pruža veću udobnost i poboljšanu zaštitu od vjetra.

  Vozilo teži 275 kg, što je malo teže od BMW-ovih maxi skutera s motorom za izgaranje. Ova relativno mala dodatna težina postiže se korištenjem modernih kompozitnih materijala.

 • Ispod velikodušnog suvozačkog sjedala nalazi se prostor za pohranu integralne kacige i drugih stvari. Alternativno, ima mjesta za dnevne namirnice ili torbu. Desni pretinac za zaključavanje u podnožju za nošenje drži kabel za punjenje ili druge sitnice i sadrži 12 V utičnicu. Velika gornja kutija, dostupna kao dodatna oprema, nudi još više prostora za pohranu.

  Sjedalo koje odgovara vozaču. Uz standardno sjedalo s visinom sjedala od 785 mm, na raspolaganju je i udobno sjedalo od 765 mm s nižim nagibom sjedala - za dodatnu udobnost.

Posebna oprema i pribor.

Opsežna ponuda posebne opreme i originalnih BMW Motorrad dodataka zaokružuje ovaj smišljeni elektro maxi skuter.

Saznajte više

Dodaci za C evolution

Ostali modeli urbane mobilnosti