"Dnevna rutina definitivno nije za mene."

Intervju sa tunerom Hayden Roberts-om.

Hayden Roberts živi u Long Beach-u, Kalifornija. Suosnivač je renomirane tuning radionice Hell On Wheels MC. To je također mjesto gdje je ime njegove vintage motociklističke utrke došlo iz cijelog svijeta. Jer, kad Hayden ne prčka po motociklima, organizira utrke. I zato što su to uvijek samo jedna velika zabava, on je također poznat kao "Chief Party Planner". Rođeni zabavljač i apsolutno opsjednut motociklima - veličanstvena kombinacija.

Hayden, zašto si tako fasciniran motociklima?
Kad sam imao oko tri ili četiri godine, otac me odveo na Grand Prix u Velikoj Britaniji. Otada sam praktički svaki vikend provodio na stazi. To su bili zvukovi i mirisi koji su me uhvatili više od same trkaće staze. Kada vozim motocikle, glava mi je potpuno slobodna - to je moja omiljena stvar u vezi s tim. Zatim, radi se samo o zvuku motora i pronalaženju najboljih ruta. Zavoj za zavojem.
Što ste planirali za budućnost Hell on Wheels MC?
U budućnosti želimo pokrenuti još događanja u Kaliforniji. To uključuje i zemljane staze i planinske utrke - sa i bez kostima. Također želimo ići preko oceana i organizirati utrke u Japanu. Možda čak i u Europi.
Zašto ste poznati kao "Chief Party Planner"?
Nisam baš siguran. Ali kad sam počeo organizirati utrke, uvijek su se svi osjećali kao da su na velikoj zabavi. Natjecanje je bilo više u pozadini. Kada se netko pojavi noseći Viking kacigu ili kostim banane, postaje jako zabavan.
Gdje doista želite putovati?
Planiram putovanje na Himalaju u rujnu. Ovdje u Kaliforniji, putovanje niz Los Angeles Crest Highway u High Desert zasigurno bi bilo nevjerojatno iskustvo. Tu je upravo savršena ravnoteža - s krivudavim cestama koje se pretvaraju u široke otvorene autoceste koje se pružaju u pustinju.
+ Saznajte više

Tijekom vremena, prava strast prema motociklizmu rezultat je prave radionice koja se bavi prilagodbama motocikala. U Hell On Wheels MC, ljubitelji vintage motocikala mogu popraviti i obnoviti svoje motocikle, ili čak naručiti potpuno nove prilagođene motociklističke kreacije.

+ Saznajte više

U kalifornijskoj radionici za prilagođavanje, motocikli nisu jedine stvari koje se pokreću. Ekipa iz Hell on Wheels MC već nekoliko godina organizira i utrke vintage motocikala. Oni su od tada postali poznati daleko i široko i utrke su manje koncipirane kao natjecanje i više kao jedna velika zabava. Do sada su se događaji odvijali samo u Kaliforniji. No, utrke u Japanu i Europi također su planirane za budućnost.

+ Saznajte više
S kime biste htjeli otići na izlet?
Prije svega, istinski velikani utrka mi padaju na pamet, kao što su Agostini ili Kenny Roberts. Ali kad sam počeo razmišljati o tome, nisam ni približno tako dobar kao oni, pa to vjerojatno ne bi bilo baš zabavno. Barem ne za oboje. Onda mi pada na pamet Joy Lewis - ona je netko tko je spreman za bilo što. To je uvijek najzabavnije.
Kako vam izgleda savršen dan sa R nineT Scrambler-om?
Odabrao bih rutu s karte s savršenom mješavinom terena. S klancima, planinama i neprohodnim stazama. Tada bih jednostavno zaronio u avanturu - s dobrim prijateljem i bez smetnji.
+ Saznajte više
Iskre lete na snimanju BMW Motorrad Scrambler-a u Kaliforniji! Joy Lewis i Hayden Roberts već su se upoznali. Kada zajedno radite na setu i stalno ste zajedno, gdje pripadate. Nedavno su se i vjenčali.
R nineT Scrambler zalaže se za slobodu, nekonvencionalnost i neobuzdan način života. Da li ti ovo odgovara?
Pokušao sam tipičnu dnevnu rutinu od "devet do pet", ali to nije bilo za mene. Na kraju, svatko od nas treba pronaći ono što mu najviše odgovara. Za mene to znači raditi ono što želim kada ja to želim. To je jednostavno slučaj pronalaženja važnih stvari u životu, koje vas stvarno čine sretnima. I sve dok to nije novac, sve se lako može postići.
Imate li životni moto?
Pronađite ono što volite i pustite da vas ubije – Bukowski.
Što za vas osobno znači motociklizam?
Dugu vožnju prema doma.
+ Saznajte više

Pošten. Neukroćen. Hlađen zrakom.

Osjetite vjetar, nagnite se u svakom zavoju i doživite slobodu u svakom metru koji vozite – BMW R nineT Scrambler omogućuje vam da budete ono što jeste. Čvrsto, nekonvencionalno i prema utvrđenim standardima, ide tamo gdje želite. Napravljen za svakoga tko želi da njihov motocikl bude čist, minimalistički i krši sva pravila.

Više o R nine T Scrambler-u

Više priča koje bi vas mogle zanimati.

Odgovarajući motocikli.

spinner