FAQ

Dobro je znati.

Oko 40.000 entuzijasta za motocikle svake godine putuje na BMW Motorrad Days. Želite biti jedan od njih? Ovdje možete pronaći odgovore na najčešće postavljana pitanja.  

Često postavljana pitanja.

Što su BMW Motorrad Days?

BMW Motorrad Days jedan su od najvećih motociklističkih događaja u Europi koji nude testne vožnje, uzbudljive šetnje, glazbu uživo, zabave i najnovije modele i ponude BMW Motorrada. Manifestacija se održava svake godine u Garmisch-Partenkirchenu i privlači više od 40.000 posjetitelja iz više od 40 zemalja.  

Gdje se održavaju BMW Motorrad Days?

U bavarskom gradu Garmisch-Partenkirchenu na parkiralištu žičare Hausbergbahn. 

Točna adresa je: Am Hausberg, 82367 Garmisch-Partenkirchen, Njemačka.

Trebam li kartu i kolika je cijena za ulazak?

Ne trebate imati ulaznice, ulaz je besplatan.
Za neke aktivnosti kao što su probna vožnja ili vožnja u Enduro Parku, "Rider's Pass" mora se kupiti na licu mjesta. Propusnica dopušta sudjelovanje nakon registracije.

Kako mogu sudjelovati u aktivnostima vožnje?

Za neke aktivnosti aktivne vožnje potreban vam je “Rider's Pass” koji vam omogućuje sudjelovanje nakon registracije. "Rider's Pass" dostupan je na licu mjesta, npr. na info šalterima.
Imajte na umu da vam je potrebna valjana licenca za motor (međunarodna licenca za motocikle za osobe koje nisu državljani EU-a), osobna iskaznica ili putovnica i cijeli set zaštitne odjeće za motocikliste.
Potrebna odjeća za motocikliste uključuje: motociklističku kacigu s oznakom sukladnosti ECE 22, rukavice za motocikle (kompletna pokrivenost svih prstiju), motociklističke čizme/cipele (bez tenisica), odjeću za motocikliste (jaknu & hlače) sa štitnicima (min. za leđa i koljena). Nažalost, sudjelovanje bez kompletnog seta sigurnosne opreme nije moguće.

Mogu li testirati BMW Motorrad modele na BMW Motorrad Days?

Da, možete testirati trenutne BMW Motorrad modele na našim vođenim test vožnjama. Registrirajte se na licu mjesta. Morate kupiti "Rider's Pass"  unaprijed. To je, primjerice, moguće na info pultovima.
Imajte na umu da vam je potrebna valjana licenca za motor (međunarodna licenca za motocikle za osobe koje nisu državljani EU-a), osobna iskaznica ili putovnica i cijeli set zaštitne odjeće za motocikliste.
Potrebna odjeća za motocikliste uključuje: motociklističku kacigu s oznakom sukladnosti ECE 22, rukavice za motocikle (kompletna pokrivenost svih prstiju), motociklističke čizme/cipele (bez tenisica), odjeću za motocikliste (jaknu & hlače) sa štitnicima (min. za leđa i koljena). Nažalost, sudjelovanje bez kompletnog seta sigurnosne opreme nije moguće.

Gdje mogu prespavati?

Dostupni su zatvoreni prostori za kampiranje. Morate ponijeti šator, prostirku za spavanje i vreću za spavanje. Šatori nisu čuvani. Molimo vas da ne ostavljate dragocjenosti, novac, kreditne kartice i sl. u šatorima bez nadzora, jer se ne može prihvatiti nikakva odgovornost. Podizanje šatora je na vlastitu odgovornost korisnika. 
Molimo, imajte na umu: nije moguće parkirati RV/kamp-kućicu na i oko terena za događanja. Molimo Vas da iste dovezete u kampove “Am Wank” ili u Grainau (uz naknadu za struju i vodu).
Niste raspoloženi za kampiranje? Garmisch-Partenkirchen turistička zajednica će vam pružiti sve potrebne informacije i rado će vam pomoći: https://www.gapa.de/en/Footer-1-5/About-us/GaPa-Departments/Central-Reservation

 

Što je s hranom i pićem? Što ima za pojesti?

Dostupan je širok izbor hrane i pića (vegetarijanska, veganska, bavarska i međunarodna) od ranih jutarnjih sati do kasno u noć.

Što je s dovođenjem djece?

Djeca su veoma dobrodošla na BMW Motorrad Days! Na raspolaganju su posebna dječja staza, kao i čuvanje djece (dvorac za skakanje, dječje šminkanje itd.).  

Dolazim motorom/automobilom. Koje rute mogu koristiti? Postoji li javni prijevoz?

Iskustvo BMW Motorrad Days počinje već na vašem putu. Bez obzira s koje strane prilazite događaju, putovat ćete na krivudavim seoskim cestama usred veličanstvene planinske regije "Werdenfelser Land". Krajolik oko Garmisch-Partenkirchena toliko je slikovit da ćete tijekom vikenda poželjeti odvesti svoj motocikl na izlet. Ovdje smo sastavili najbolje rute za vas.


Također možete doći na BMW Motorrad Days koristeći usluge javnog prijevoza. Možete doći do Garmisch-Partenkirchena željeznicom (Deutsche Bahn - Germany Railways), a bavarski vlak Zugspitzbahn zaustavlja se izravno na terenu za događanja (željeznička postaja Hausberg).

Gdje mogu parkirati svoj motor / automobil?

Parkirna mjesta za motocikle nalaze se neposredno uz kamp mjesta za sve kampere. Dodatno je na raspolaganju i parkiralište na cesti Alpspitzstrasse i na ledenom stadionu (Eisstadion). Nažalost, ne postoji određeno parkiralište za automobile, pa vas molimo da koristite javni parking dostupan u gradu.

Neću spavati na mjestu događaja. Kako se mogu vratiti u hotel u večernjim satima?

U večernjim satima dostupni su besplatni autobusi koji će vas odvesti iz hotela u okolici do BMW Motorrad Days i natrag. Informacije o rasporedu i rutama autobusa dostupne su na info pultovima i rasporedima autobusa u autobusnoj petlji na mjestu događaja.


Što bi trebalo ostaviti kod kuće?

Nije dopušteno sljedeće: segwayi, dronovi, oružje, droge, zapaljive tekućine i druge opasne tvari, vatromet itd. Na područjima visoke gustoće ili drugim područjima koja određuje organizator događaja, nema boca, čaša, limenki ili ostali predmeti od stakla ili drugog lomljivog, rascjepkanog ili osobito tvrdog materijala. Imajte na umu propise o kampu postavljene na web-lokaciji.  

Postoje li razdoblja odmora ili tišine na koje trebam pripaziti u kampovima?

Zamolili bismo vas da pokažete obzir prema svima oko vas u bilo koje vrijeme, osobito noću. Zvučnici i audio sustavi nisu dopušteni.  Imajte na umu propise o kampu postavljene na web-lokaciji.  

Je li roštiljanje u kampu dopušteno?

Korištenje malih i tehnički besprijekornih roštilja na drveni ugljen s štandovima ili plinskim štednjacima dopušteno je sve dok ne predstavljaju opasnost od požara ili smetaju drugima s dimom. Imajte na umu propise o kampu postavljene na web-lokaciji.

Hoće li se na BMW Motorrad Days odvijati bilo kakvo snimanje ili fotografiranje?

Napominjemo da će fotografi i filmske ekipe koje smo naručili biti na mjestu događaja.
Ulaskom u grupne događaje neopozivo pristajete na neplaćeno korištenje vaše slike i glasa za fotografije, prijenos uživo, emisije i/ili snimke vaše slike/vašeg glasa. Izrađuje ih organizator događaja ili njihove ovlaštene strane u vezi s događajem i pristajete na njihovo korištenje u svim sadašnjim i budućim medijima (posebno u obliku zvučnih i slikovnih medija kao i digitalne distribucije, npr. putem interneta).

Jesu li psi dopušteni na festivalskom terenu?

Psi su dopušteni samo u slobodnim područjima i uvijek moraju biti na uzici. Pasmine borbenih pasa prema bavarskim propisima striktno su i općenito zabranjene. Iznimke se primjenjuju na pse vodiča za slijepe ili pomoćne pse.  

Gdje mogu dobiti službenu robnu marku BMW Motorrad Days?

Možete kupiti službene majice, hoodies i kape BMW Motorrad Days-a kako biste ih ponijeli kući kao suvenire u fan shopu.  

Jesu li BMW Motorrad Days pristupačni i bez prepreka za osobe sa invaliditetom?

Za osobe s invaliditetom na raspolaganju su parkirališta za invalide i WC za osobe s invaliditetom. Opći princip je da većina šatora i područja za događaje su dostupni bez prepreka.

Preuzimanja.

Raspored programa 2018
PDF   |   0.67 MB   |   Engleski
[This is disclaimer text for gpx download files.]

Više priča koje bi vas mogle zanimati.

Odgovarajući motocikli.

spinner