Pronalaženje duše u metalu.

Futuristički umjetnički rad od Blechmann-a.

Bernhard Naumann je poznat kao Tin Man na sceni tunera. Njegovi motocikli podsjećaju na futurističku umjetnost. Kada dobije R nineT, radi upravo ono što ne bi trebalo napraviti.

Opis profila

Motocikl

Giggerl

Željezara

Blechmann

Tuner

Bernhard Naumann

Osnove

R nineT

Kreiranje/pretvorba

2016/2017

Kategorija

Konceptni motocikl

Umjetnost, tekstovi i metal.

Umjetnost, tekstovi i metal.

Jaki lik treba snažno ime. "Blechmann" [Tin Man] je ime koje je snažno poput metala. To je također nadimak Bernharda Naumanna, tunera i upravo jedne takve osobnosti. Kada govori o svom kredu za izmjene na motociklima, to zvuči gotovo lirski. Njegove riječi se ispoljavaju u njegovoj glavi kao ideja koja obećava mnogo.  "Fantazije koje oživljavaju po obliku", kvalificirani stručnjak za karoseriju kaže, grubo opisujući svoj rad. Ili: "pronalaženje duše u metalu. Površine koje su previše balzamičke za oči." Koliko god su njegove izjave zvučale dirljivo, njegovi motocikli ipak u potpunosti odražavaju te tvrdnje. To su umjetnička djela izrađena od metala i ploča. Nije ni čudo da je Bernhard Naumann strastveni ljubitelj znanstvene fantastike. Gledanje u budućnost zahtijeva posebne moći mašte, kojih ovaj tuner ima mnogo. Njegovi motocikli izgledaju kao da dolaze iz dalekog, dalekog vremena.

+ Saznajte više
Čini se da sam napravio piletinu s pazuhom i prednjim svjetlima. ”

Bernhard Naumann

Blechmann

Tin Man dobiva inspiraciju iz čina konstantnog mijenjanja. Čak i kada je R nineT ispred njega, on još uvijek radi upravo ono što ne bi trebao: počinje demontirati motocikl kako bi dao ideji slobodni domet. "Ja zapravo nemam nikakvu temeljnu inspiraciju. Rastavljam originalne dijelove, a zatim dolazim do nečega počevši od praznog platna", on kaže. Ponekad, kada je riječ o intenzivnoj fazi projekta, sjedi kod kuće na kauču, crpi nove dijelove i isprobava nove ideje na papiru. Ali modifikacija je već odavno započela ovom fazom. Tada je to bio "više slučaj eksperimentiranja s varijacijama", kaže Tin Man. Za modifikaciju R nineT-a, morao je napraviti mnogo črčkarija u svom notesu, jer je vremenski okvir bio iznimno čvrst i intenzivno jak. "Počeo sam početkom godine i morao sam spustiti nogu na gas, jer sam znao da će vrijeme biti tijesno".

+ Saznajte više

Motocikl u detalje.

Okvir

Ručno izrađen

Karoserija

Spremnik, ploča, ručno izrađeno sjedalo  

Prednji ovjes

USD ovjes R nineT BMW

Stražnji ovjes

Modificirani naplatci kotača  

Ispušni sustav

Ručno napravljen ispušni sustav  

Boja

Crna, siva, crvena, svijetlo plava, tamno plava

Neobično ime.

Svoju verziju R nineT ne doživljava kao prilagođeni motocikl, već kao konceptni motocikl "mogućnosti". "Šala o tome za mene je da je BMW otišao do individualista i želio je da napravi nestandardnu ​​verziju", priča pobjednik Willie G. Davidson Design nagrade. Ali onda je vratio šalu natrag u glavu i stvorio "stroj koji je lako mogao doći iz BMW-a". Njegov motocikl zapravo izgleda samo kao daleki rođak R nineT-a. Osim poluga ručne kočnice, upravljača i viljuške, sve potječe od ruku Tin Man-a koje vole metal. Za elektroniku, sjedalo i boju dobio je vanjsku potporu. Nedostajalo je samo ime. Već je imenovao svoje bicikle "Čudni vozač" ili "Karpatski pas". I njegova verzija BMW R nineT? "Prijatelji su spomenuli da je moja karoserija na prednjoj strani blago podsjećala na glavu piletine(!)", priča tuner. "Zatim sam pitao što su Bavarci rekli o tome. Tada sam odlučio nazvati stroj 'Giggerl'." [Južnonjemačka riječ za piletinu]

+ Saznajte više

Gorivo za vašu dušu.

R nineT izmjene od najpoznatijih tunera.

Saznajte više

Odricanje od odgovornosti

Prikazani motocikli mogu se modificirati i opremiti dodatcima nezavisnih dobavljača i/ili vlastitim komponentama koje BMW ne proizvodi, ne prodaje i ne testira. BMW ne preuzima nikakvu odgovornost za preinake (uključujući priključke, svojstva te upotrebu prikazane dodatne opreme). PAŽNJA: Izmjena serijskih vozila (uključujući pričvršćivanje i upotrebu komponenata nezavisnih proizvođača i vlastitih komponenata) može umanjiti vozne osobine! Vozite naša vozila u izmijenjenom stanju na vlastiti rizik.

Odgovarajući motocikli.

spinner