Departed.

Izvanredna konstrukcija motora iz Custom Works ZON-a.

Custom Works ZON tim iz Japana dobio je brojne nagrade za svoje prilagođene motocikle. S "Departed-om", Yuichi Yoshizawa i Yoshikazu Ueda opet izazivaju uzbuđenje - i odmah se kreće u procjenu cijene. Srce stroja je prototip potpuno novog tipa suprotnog twin motora BMW Motorrad-a.

Opis profila

Motocikl

Departed

Željezara

Custom Works ZON

Tuner

Yuichi Yoshizawa, Yoshikazu Ueda

Konstrukcija

2018

Kategorija

Land Speed Racer

Upadljiv Land Speed Racer.

Upadljiv Land Speed Racer.

Ovaj put je prošlo veoma različito. Obično tuner obnavlja postojeći motocikl i daje mu jedinstven izgled. Tada se klijent divi učinku prije i poslije. Često je zapanjen. Ali u ovom projektu, tuner Yuichi Yoshizawa nema osnova. Međutim, sve što on ima je srce - prototip novog tipa suprotnog twin motora. Zadatak je bio naopraviti jedinstveni motocikl za novi motor.

+ Saznajte više
Ovaj mi se projekt čini kao da se upuštam u novo putovanje i polijetanje zrakoplovom. ”

Yuichi Yoshizawa

Custom Works ZON

Snažna prisutnost, veliki izazov.

Kada motor stigne u Custom Works ZON, Yuichi je iznenađen. Japanski tuner nije očekivao snažnu prisutnost suprotnog twin motora. I vanjska geometrija i vidljivi elementi podsjećaju na suprotne motore koje je BMW Motorrad izgradio do kraja šezdesetih. Kromirane cijevi štite potisne šipke koje se protežu iznad cilindara. Budući da su suprotni i izbočeni cilindri karakteristični za suprotni motor, on smatra da je konstrukcija okvira i tijela od posebnog značaja. On se suočava s izazovom i obavlja neke duševne potrage. Yuichi zamišlja da s ovim motorom ode s punim gasom. Tada ima ideju: želi stvoriti Land Speed ​​Racer.

+ Saznajte više

Departed s iznenađenjem.

Za tunera i njegovog kolegu Yoshikazu Uedu započinje dugotrajna faza - od početka kolovoza do kraja studenog, zaključavaju se u radionicu, zavaruju i spajaju motocikl koji tek treba oživjeti. Čak i pomisao na ovaj projekt ispunjava ih ponosom. "Dobili smo novi motor prije bilo koga drugog na svijetu. Imali smo čast razviti novi prilagođeni motocikl koji će se pokretati ovim motorom. Iznenadit će sve; to je fantastičan osjećaj", priča Yuichi. Samo nekoliko dana kasnije, početkom prosinca, motocikl je prvi put ugledao svjetlo dana na Yokohama Hot Rod Custom Showu u Japanu. I odmah dobiva "Best of Show" nagradu. Takav zahtjevan projekt, takav jedinstveni motocikl treba poseban naziv: "Departed" – polazak s pozitivnim zaokretom. "Meni se čini da krećem na novo putovanje", priča Yuichi.

+ Saznajte više

Zanat stečen u Japanu.

Zanat stečen u Japanu.

ZON potpis je jasan za sve: klasični dizajn, moderne proizvodne tehnike i mnogo izrade i pažnje do detalja - sve u najvišoj japanskoj kvaliteti. Vrlo niska silueta bicikla podsjeća na rekordne Ernst Henneove strojeve kasnih 1920-ih i 1930-ih. Tuner posebno ocjenjuje liniju koja oblikuje motocikl od početka spremnika do kraja sjedala. Veliki kotači - od 21 inča sprijeda, 26 inča na stražnjem dijelu - su izrađeni od aluminija i opremljeni relativno uskim gumama, a stražnje okretne i trapezoidne prednje vilice su izrezane iz cijelog komada i pričvršćene skrivenim ovjesom na cjevasti okvir. Motor visi u složenoj konstrukciji okvira. Spremnik, sjedalo i prednja obloga izrađuju se ručno od lima.

+ Saznajte više

Motocikl u detalje

Okvir

Custom Works ZON

Karoserija

Spremnik i grba sjedala Custom Works ZON, sjedalo od kuureiyonsoku  

Prednji ovjes

Vilica Custom Works ZON, Manitou prigušivač, prednja kočnica od Kustom Tech, prednji naplatak (2.15 x 21 in.) od Satsuma Cycle Works (dizajniran od Custom Works ZON)  

Stražnji ovjes

Custom Works ZON ljuljajuća ruka, ZF Sachs ovjes, Kustom Tech stražnja kočnica, 3.5 "x 26" stražnji naplatak od Satsuma Cycle Works (dizajniran od Custom Works ZON)

Ispušni sustav

Ručno izrađena od strane Custom Works ZON, svaki cilindar ima kratku ispušnu cijev (nije međusobno spojena)  

Boja

Konan Bankin, obloga od Mr. G  

Raznovrsan

Paljenje od Silent Hektik, karburator od Dellorto (PHM 40)  

Pogled odozgo na Bikes Departed
Fokus na sjedište tvrtke Departed
Prerađeni motocikl Departed u bočnom pogledu ispred garaže Customizer-a
Departed s prigušenjem prednje vilice kotača
Pogled na središte stražnjeg kotača
Prednji dio Departed-a
Desni cilindar bokser motora odozgo
Perspektiva sa stražnjim kotačima i stražnjim dijelom u fokusu odozdo

IGRAONICA JUČER I DANAS

Yuichi Yoshizawa od djetinjstva je zaljubljen u motocikle: "Kad sam bio mali, uvijek sam išao u lokalnu trgovinu motocikala. To je bilo moje igralište", podsjeća. Po završetku srednje škole, Yuichi je pokušao obavljati različite poslove. Ostao je nezadovoljan. "Postupno se pojavila ideja da želim raditi nešto što mi se sviđa. Onda sam otvorio svoju trgovinu s Uedom - mojim kolegom iz srednje škole".  

+ Saznajte više

Pogled iz svakog kuta.

Njih dvojica dugo su gledali motocikl iz svakog kuta prije nego su počeli raditi kako bi mu pružili jedinstven izgled. Modifikacija počinje u umu. Prvo, tuneri odlučuju o veličini kotača. "To je vrlo važno za određivanje osnovne prirode motocikla", priča Yuichi. Okvir je sljedeći, i na kraju je red eksterijera, sa svim bitnim dijelovima tijela. Velika prednost Custom Works ZON-a: tim stvara dizajn i proizvodi gotovo sve dijelove. "Najvažnije je da svi dijelovi moraju raditi i biti ispravni. Naše motocikle karakterizira vrhunski dizajn i izvrsna funkcionalnost". Naravno, to se primjenjuje na "Departed" – čak i ako je pošlo drugačijim putem. Prije ili poslije. Zapanjenje je sjajno.

+ Saznajte više

Gorivo za vašu dušu.

R nineT izmjene od najpoznatijih tunera.

Saznajte više

Odricanje od odgovornosti

Prikazani motocikli mogu se modificirati i opremiti dodatcima nezavisnih dobavljača i/ili vlastitim komponentama koje BMW ne proizvodi, ne prodaje i ne testira. BMW ne preuzima nikakvu odgovornost za preinake (uključujući priključke, svojstva te upotrebu prikazane dodatne opreme). PAŽNJA: Izmjena serijskih vozila (uključujući pričvršćivanje i upotrebu komponenata nezavisnih proizvođača i vlastitih komponenata) može umanjiti vozne osobine! Vozite naša vozila u izmijenjenom stanju na vlastiti rizik.

Odgovarajući motocikli.

spinner