Bavarsko udruženje u Italiji.

Podizanje zastora za BMW Motorrad koncept 9cento.

To je pozornica za estetiku, eleganciju i bezvremenski dizajn: na Concorso d'Eleganza Villa d'Este na jezeru Como, nezaboravljeni motociklistički klasici stoje pored novih konceptnih vozila i osvajaju srca publike. Savršeno mjesto za uvođenje novih ideja i dizajna na tradicionalni događaj. Showtime za svjetsku premijeru BMW Motorrad koncepta 9cento.

Djelić Hollywood-a

Svjetska premijera Comer See-a: Andreas Martin, dizajner BMW Motorrad, Edgar Heinrich, glavni dizajner BMW Motorrad i prof. Dr. Karl Viktor Schaller, voditelj razvoja BMW Motorrad (s lijeva na desno), predstavljaju konceptni bicikl 9cento.

Djelić Hollywood-a

Pozadina u prostorijama Grand Hotela Villa d'Este i parka Ville Erba u gradiću Cernobbio na sjeveru Italije uvijek je spremna za vožnju. I više nego zadovoljava "Hollywood na jezeru" moto. Sjaj i glamur u Italiji. Nije ni čudo da se ovo mjesto također odvaja od BMW Motorrad koncepta 9cento i barem utječe na izbor njegovog imena. Ali, jedan iza drugog, naravno.

+ Saznajte više

Izazov: simbioza.

Izazov: simbioza.

Kada su dizajneri BMW Motorrada stavili misli zajedno, prvenstveno se radilo o ideji da se temeljno različiti segmenti putovanja i sporta spoje pod jedan krov. Izazov leži u razvijanju motocikla koji će zadovoljiti potrebe turista - bez da izgleda tromo i sporo - ne zaboravljajući biti agilan, lagan i sportski u isto vrijeme. I sve to dok pokazuje određeni stupanj dinamičke agresivnosti.

+ Saznajte više

Najvažnije karakteristike koncepta 9cento

Puna ploča, jasni rubovi.

Puna ploča, jasni rubovi.

Dizajneri su pronašli odgovore na pitanja i izazove: dizajn i konture motocikla jasno prikazuju lakoću. Počevši od obloge, koja kao i uvijek pruža zaštitu od vjetra i elemenata. Konceptni motocikl sastoji se od dva dijela. Gornji dio se sastoji od kromiranog spremnika, a poklopac spremnika je od brušenog aluminija. Karbonska vlakna koriste se u donjem dijelu - nova struktura čija je pojava slična onoj od laminiranog filca. Plutajuće ploče uložile su u letvice određene akcente i konceptnom motociklu daju nepogrešivu siluetu koja svjedoči o dinamičnom dizajnerskom jeziku.

+ Saznajte više

S prtljažnim sustavom za tourer.

S prtljažnim sustavom za tourer.

Sustav za prtljagu BMW Motorrad koncepta 9cento je promišljen i jedinstven. Po prvi put takav sustav može se koristiti ne samo za pohranjivanje svih uređaja i stvaranje većeg prostora za pohranu, nego i za povećanje stražnjeg sjedala. S ovim modulom konceptni motocikl postaje stroj prikladan za obilazak, koji također osigurava puno prostora putnika i putnika. Lako možete osigurati i ukloniti kutije pomoću elektromagneta. Na taj način, dizajneri BMW Motorrada ciljaju na udobno putovanje u segmentu srednje klase - za vozače koji vole putovati sami, ali ne žele biti i bez uživanja u obilasku s prijateljima. Konceptni motocikl BMW Motorrad 9cento pruža savršenu prekretnicu.

+ Saznajte više

Dva cilindra, dvije jakne.

Dva cilindra, dvije jakne.

Prednji dio ima i sportski izgled, koji izgleda kao znak. U međuvremenu, tipično podijeljeno lice jasno odražava gume BMW Motorrad skutera. Ovdje je već ugrađeno dobro poznato LED dnevno svjetlo, a veliki TFT zaslon savršeno se uklapa u cjelokupnu sliku. Ne radi se samo o dizajnu koji aludira na dinamičan motocikl - zahvaljujući dugim oprugama ispod sjedala i vilicama, konceptni motocikl ima vrlo okretnu šasiju i ovjes. Za potreban pogon za vožnju naprijed, robusni agregat s dva cilindra čini jezgru stroja. Teme dinamike i agilnosti odražavaju se i u sportskom sjedalu crne, plave i bijele boje. A s markantnim plastičnim štitnicima koje je izradio BMW Motorrad pomoću 3D pisača, jakna vozača također integrira elemente funkcionalnosti i sigurnosti. Druga jakna također očarava svojom materijalnom mješavinom kevlara i kože u diskretnim nijansama.

+ Saznajte više

Ostale priče koje bi vas mogle zanimati.

spinner