Vožnja po zraku.

BMW Motorrad i LEGO Technic napravili su Hover Ride konceptni model.

Pomicanje granica uvijek je bio dio BMW Motorrada. Budućnost mobilnosti puna je iznenađenja - kao što se može vidjeti iz plutajućeg bokser motora. Konstrukcija je bila tek početak.

LEGO dizajneri su okusili krv. Traže svoju sljedeću avanturu. Danci su već izgradili minijaturni građevinski set od R 1200 GS od šarenih kockica. "Možete stvoriti bilo što s LEGO Technic, čak i budućnost", kaže samouvjereno dizajner Lars Thygesen. Od tih nadahnutih misli, LEGO tim i BMW Motorrad postavili su pred sebe novi izazov.  

+ Saznajte više

Ambiciozni cilj: razviti futuristički motocikl koji će odgovoriti na pitanje kakvo će biti vožnja motociklom u budućnosti. Vrhunski svijet: dizajneri LEGO-a koriste vlastiti konstrukcijski set kao osnovu za izradu konceptnog motocikla. Ono što se dogodilo je fenomenalno. Motocikl budućnosti će se sastojati od istih dijelova kao i LEGO Technic R 1200 GS Adventure, koji je dizajnerima predstavio veliki problem u BMW Motorradu.

+ Saznajte više

BMW ti daje krila.

Oni postižu nemoguće. Zaposlenici u Münchenu oživljavaju dansku viziju i razvijaju pravi motocikl - leteći motocikl koji lebdi iznad asfalta. Hover Ride. Alexander Buckan, voditelj dizajna vozila BMW Motorrad, fasciniran je ovom vizijom budućnosti: "Stvaranje fiktivnog, vizionarskog modela za dijelove konstrukcije LEGO Technic BMW R 1200 GS Adventure bio je izvrsna ideja i veliki kreativni izazov.

Koncept je ugradio DNK BMW Motorrad s tipičnim elementima kao što su bokserski motor i karakteristična GS silueta, dok je na njega utjecao i dizajnerski rječnik LEGO Technic-a". Idite svugdje i kreirajte budućnost Izgleda da su LEGO Technic i BMW Motorrad duhovna braća. 

+ Saznajte više

MOTOCIKL U KOCKICAMA

Dva partnera projekta već su dokazala da dijele zajedničko stajalište: možemo pretpostaviti da je BMW R 1200 GS Adventure gotovo svugdje na ovom planetu, ali nikad prije u uredu Larsa, u gradu Billund u Danskoj. Lars sjedi za svojim stolom; pokraj njega sjedi veličanstveni stroj od 260 kilograma i 125 KS. Dane promatra motocikl; oči su mu skenirale vilicu, a zatim se okrenuo prema zamršenoj ilustraciji. 

+ Saznajte više

FANTAZIJA JE SPREMNA POSTATI STVARNA

Zašto je ovaj motocikl u ovom uredu? Dane je dizajner u LEGO grupi već gotovo 25 godina. Već pet godina izrađuje vozila za LEGO Technic, a BMW Motorrad zahvaljuje na činjenici da je stroj pokraj njegova radnog stola. U kolovozu 2015. godine tvrtka sa sjedištem u Münchenu prva je stupila u kontakt s kreatorom graditeljskog bloka iz Billunda. Ideja: stvoriti LEGO Technic model iz pravog stroja. Danski proizvođač igračaka već je radio s BMW Grupom kako bi implementirao MINI Cooper u LEGO Creator asortiman. Ljubitelji tehničkih rukotvorina također su već dizajnirali motocikle. Ali do sada su to bili samo virtualni modeli. Sada će biti pravi motocikl "pozirajući kao model". 

+ Saznajte više

GS zadovoljava sve zahtjeve.

GS zadovoljava sve zahtjeve.

U ranoj fazi ideje, razmotreno je nekoliko motocikala. No, avantura je izašla na prvo mjesto u procesu odabira. Sve modele u tri područja važna za LEGO Technic svrstala su pri dizajniranju novog modela: funkcionalnosti, autentičnosti i izazova za izgradnju. R 1200 GS Adventure objedinjuje sve te kvalitete.  

+ Saznajte više

Podizanje ambicija.

Kad je Lars čuo za tu ideju, jedno mu je postalo jasno: to bi bio njegov projekt. "Vrlo sam strastven prema motociklima, a ono što sam pronašao je bilo posebno dizajniranje tih strojeva s pažljivom pažnjom na detalje", objašnjava dizajner. No, unatoč golemom iskustvu, ovaj projekt ipak postavlja nove izazove. "To je poseban motocikl s mnogo nekonvencionalnih svojstava.

Vilicu, klackalicu i jednu klackalicu na stražnjem kotaču. U prošlosti sam dizajnirao mnoge motocikle s LEGO Technicom, ali nikad s posebnim značajkama poput ovih", priča nam Lars. Izazov pobuđuje njegovu ambiciju, i on se odmah baca na posao. 

+ Saznajte više

Radi kao prevoditelj.

Radi kao prevoditelj.

Veliki sastanak s BMW Motorradom odvija se mjesec dana nakon prvog kontakta. Već postoji početni prototip minijaturne avanture na konferencijskom stolu. Model je impresivan, partneri se slažu, a projekt je u tijeku. Lars kreće u izradu sa još većim entuzijazmom. S motociklom, najvažnijim alatom, pored njegova stola tijekom pripreme. "To je bila velika pomoć jer sam mogao detaljno vidjeti dijelove i izmjeriti proporcije." Larsovo djelo slično je radu prevoditelja. Sluša izvorni stroj, snima riječi koje je izgovorio metalni motocikl, promišlja ih i prevodi ih na jezik LEGO Technica. I tako je nastalo nekoliko modela, koji su sada na putu prema Münchenu. 

+ Saznajte više

SVI SE IGRAJU SA LEGO KOCKICAMA

Kada se sastane s odgovornim dizajnerima u BMW Motorradu, Lars demonstrira svoje prototipe. Kontakti su oduševljeni što LEGO Technic koristi njihov stroj. No put do savršene replike još nije završen.  

+ Saznajte više

Ostaje se raspravljati, detalji se komentiraju i naravno - igraju se. Oslobođeni od ograničenja i propisa, Bavarci također grade svoje vlastite virtualne modele, a graditeljska groznica brzo se širi poput požara kroz okolne odjele.

+ Saznajte više

Natježi mogući zadatak.

Natježi mogući zadatak.

Lars se vraća u Dansku sa svježim poticajem. Njegovo detaljno poznavanje stroja također je naraslo. To su sitnice poput činjenice da je logotip na stroju iskrivljen sve dok jahač ne montira sedlo; tek tada postaje ravan. Pravac Larsovih nacrta je točan. "Bila je to stvarno kreativna rasprava, ali svi smo još uvijek imali isti tok misli", kaže dizajner LEGO, opisujući svoj posjet. U Danskoj, jednostrana ljuljačka ruka testira Larsovu sposobnost do maksimuma. "Bilo ju je teško stabilizirati, jer je to samo plastika. Ipak, Danac je uspio izgraditi važan dio iz postojećih cigli. Nijedan LEGO element nije morao biti izrađen posebno za njegov GS model. "Nisam morao praviti nikakve kompromise", Lars nam govori o najtežem zadatku tijekom implementacije. 

+ Saznajte više
Posjeta dizajnerskom studiju u Münchenu bilo je nadahnuće za mene. ”

Lars Thygesen

FINALNI TEST

Njegova se upornost na kraju isplati. Kada su dizajneri BMW Motorrada došli posjetiti sjedište LEGO-a u ožujku 2016., završavaju se završni radovi na modelu. Nakon toga, mora proći stroge procjene LEGO dizajna. Ali kad skrbnici prikladnosti nisu pronašli nikakve greške i pokazali mu palac gore, "svi su sretni", kako to Lars postavlja. Za sada se sprema za svoju sljedeću GS avanturu: off road vožnja u Enduro Parku Hechlingen.    

+ Saznajte više

Više priča koje bi vas mogle zanimati.

Odgovarajući motocikli.

spinner