BMW K 1600 GTL.

Luksuzna putovanja. Prvoklasni dolazak.

Vozite dalje. I dalje i dalje. Kliznite u horizont u stilu i eleganciji na ovom luksuznom visoko performansnom touring motociklu. Novi BMW K 1600 GTL motocikl vrhunac je visoke kvalitete i čiste udobnosti, koji se može pohvaliti legendarnim motorom ravnih šest. Sad standardno opremljen najnovijom generacijom Dynamic ESA i ABS Pro. Učinite svoj elegantan dolazak s novouređenim panelima. Ostanite mirni u bilo kojem vremenskom stanju i na bilo kojoj udaljenosti. Sami ili s partnerom: uživajte u vrhunskoj kontroli i upravljanju bez napora u svim svojim dolascima i putovanjima. Putovanje s K 1600 GTL vodi vas u novu dimenziju - stilski, snažno, luksuzno - prvoklasno iskustvo vas očekuje.

Dizajn K 1600 GTL

Odaberite svoj stil.

S ukupno tri različite verzije boje možete svom K 1600 GTL dati još individualniji dizajn.

Style Elegance

Style Elegance sa Manhattan metalik bojom naglašava elegantan gen K 1600 GTL i omogućuje mu da zasja u punom sjaju.

Black storm metalik

Nova boja Black storm metalik stvara moćan, beskompromisan izgled i ističe impresivne linije K 1600 GTL.

Mineral white metalik

Opc. 719 Mineral white metalik pokazuje što možete očekivati od luksuznog touring motocikla čak i iz daljine.

Dizajn: savršenstvo.

Dizajn K 1600 GTL dobio je prvoklasnu nadogradnju. Novo dizajnirani bočni paneli, rešetke hladnjaka, pregrada i spremnik pomažu vam da učinite još elegantniji dolazak. Poboljšavanje detalja poput naslona za noge pomoglo je u uvrštavanju posljednjih dodira u njegov izvrsni izgled. Prepoznatljivi elementi poput ovjesa na prednjim kotačima Duolever, vrlo vidljiv redni šesterocilindrični motor, inovativno ksenonsko prednje svjetlo i podvozje ostaju pioniri stila. Zajedno s redizajniranim prednjim dijelom, uključujući zrcala i vjetrobransko staklo, postignuto je jedinstveno elegantno i dinamično oblikovano usklađivanje.
Ovaj luksuzni, sveobuhvatni paket ne može se pohvaliti samo prvoklasnim dizajnom, već je i primamljivo privlačan vožnji za buduće ceste.
+ Saznajte više

Redni 6-cilindrični motor

1.649
cc kapacitet
750
mm visina sjedala
175
Nm maks. obrtni moment na 5,250 o/min
117
litara skladišnog prostora
Uljno-/vodeno hlađen četverotaktni redni šestocilindrični motor

Vrhunski 6-cilindrični motor.

Vrhunski 6-cilindrični motor.

Prvoklasni motor: legendarni motor šestocilindraš nudi neusporedivu glatku vožnju i najistaknutije performanse u vožnji u sektoru luksuznih vožnji. Njegova snaga sa 118 kW (160 KS) i najveći okretni moment od 175 Nm pri 5250 o/min pruža savršen dinamički potisak naprijed. A 70% okretnog momenta već je postignuto pri 1500 o/min.

+ Saznajte više

Doživite zvuk K 1600 GTL

K 1600 GTL najvažniji detalji

Upadljiva prednja svjetla sa prilagodljivim prednjim svjetlom.
K 1600 GTL ksenonska prednja svjetla
Pionirski: redni 6-cilindrični motor
K 1600 GTL redni 6-cilindrični motor
Redefinirana obloga spremnika.
K 1600 GTL obloga spremnika
Drugo spremište kao standard.
K 1600 GTL drugo spremište za odlaganje
Učinkovita bočna zaštita od vjetra.
K 1600 GTL bočna zaštita od vjetra
Električno podesivo vjetrobransko staklo
K 1600 GTL električno podesivo vjetrobransko staklo
Keyless vožnja.
K 1600 GTL Keyless vožnja
Visoko kvalitetni kromirani dijelovi.
K 1600 GTL kromirani dijelovi

Nova dimenzija.

Nova dimenzija.

Standardno opremljen sa Dynamic ESA koje dodaje novu dimenziju vašem iskustvu u vožnji. U nekoliko milisekundi, visoko osjetljiva senzorska kutija otkriva uvjete vožnje i regulira amortizer u ovjesu. To jamči idealne postavke zaklopke u svakoj situaciji u vožnji. Čak i na nagibu, postignute su razine udobnosti prigušivanja koja su do tada bila nezamisliva, što je rezultiralo izuzetno stabilnom vožnjom.

+ Saznajte više

Samo se popnite i opustite.

Samo se popnite i opustite.

K 1600 GTL također nudi neviđenu udobnost. Njegove primamljive značajke uključuju ogromnu količinu prostora i izvrsnu dostupnost. Pažljivo osmišljena i lako dostupna rješenja za prostor za skladištenje usredotočuju se na udobnost vozača, čineći K 1600 GTL beskompromisnim izborom u touring kvaliteti. Vožnja s partnerom na dugom putovanju pravo je zadovoljstvo zahvaljujući raznim detaljnim rješenjima kao što su centralno zaključavanje, grijanje sjedala, električno podesivo vjetrobransko staklo i niz visina sjedala.

Različiti načini vožnje i dinamična kontrola vuče osiguravaju povećanu udobnost. Ovome je dodan Multi Controller: osnovni operativni koncept koji vozačima omogućuje udobnu navigaciju kroz putni izbornik, bez skidanja ruku s upravljača ili pogleda s ceste. Ništa vas ne može zaustaviti na vašoj opuštenoj vožnji na K 1600 GTL prema novim horizontima. Motocikl s neprestanim značajkama - niz luksuzne opreme.

+ Saznajte više
Dynamic ESA: neravnine izravnate glatko.

Za najbolji kontakt s cestom.
Standardni Dynamic ESA još jednom značajno povećava prvoklasnu udobnost u vožnji K 1600 GTL. Osigurava najbolju vuču, sigurnost i najvišu razinu udobnosti: dinamički ESA kontrolira ovjes ovisno o stanju vožnje i manevarima automatskim prilagođavanjem detektiranim uvjetima. Pri tome osigurava značajno poboljšani kontakt između ceste i gume, čak i kada je vitka. Omogućavanje osobina vožnje koje su uvijek stabilne i dodatno pojačano udobnost i sigurnost - posebno na onim dugim turama.

Standardna postavka "Road" – udobno vas vodi preko svih neravnina. Sa "dynamic" postavkom odabrana je općenito čvršća akcija amortizera: za sportsku dinamičnu vožnju.

Pomoćnik za vožnju unazad: lagano manevriranje i izlazak iz parkirnih mjesta.
Jednostavno unazad. Strme staze i uski prostor na popularnim vidikovcima ili parkirnim mjestima nisu problem s prikladnom asistencijom u kontroli momenta (TCA). Ostavljajući vam samo osmijeh za parkiranje i manevriranje. Aktivirajte pomoć za vožnju unazad tako da motocikl stavite u neutralni položaj i aktivirate funkciju pomoći pomoću gumba na lijevoj upravljačkoj ploči. Čim se R prikaže na zaslonu i započnete ga pritiskom na njega, možete lako izaći sa svog parkirnog mjesta i dovoljno se brzo kretati do vašeg sljedećeg odredišta.
Ksenonsko prednje svjetlo: sve stavlja u pravu svjetlost.

Više svjetla. Više sigurnosti.
Standardna ksenonska svjetla dvostruko su svijetla i troše 30% manje energije od klasičnih halogenih prednjih svjetala. Osiguravaju dosljedno osvjetljenje cestovne površine - posebno noću i uz slabu vidljivost. Ujedno vas čine lakšim i za primjetiti. Cilindrični štit žarulje na reflektoru sprječava da bi žarulja zaslijepila ostale sudionike u prometu.

Svjetlo prati kotač. Prilagodljivo prednje svjetlo.
Prilagodljivo prednje svjetlo, koje je dostupno kao dodatni pribor, optimalno osvjetljava cestu prilikom previjanja u zavojima. Servo motor u glavnom svjetlu nadoknađuje kut vožnje motocikla pri zavoju, usmjeravajući svjetlost u optimalni kut za cestu. Za vozača to predstavlja ogromno povećanje aktivne sigurnosti u vožnji, posebno kada noću skrećete u zavoje.

Torbe i pretinci: više prostora za vašu prtljagu.

Montirajte i uživajte opušteno.
Bilo da putujete ili jednostavno idete u svakodnevnu vožnju, instalirani koferi i pretinci za K 1600 GTL pružaju dovoljno prostora za sve što je potrebno za pohranu. Od svakodnevnih potrepština, opreme i odjeće, pa čak i uspomena na odmor.

Opcijski gornji dio impresionira svojim praktičnim interijerom i unutrašnjom rasvjetom kao standardnom opremom. Vaš putnik će voljeti mali udoban naslon. Standardne boje motocikla savršeno su uklopljene u elegantan izgled K 1600 GTL. Dodatni pretinac za odlaganje prtljažnika osigurava prostor za sve predmete za putovanje, dokumente i papirologiju.

Bočne torbe vam daju još više prostora za vašu turneju. S ručkom za nošenje i - također uklonjivim - remenom za ramena, idealan je spoj za krstarenje gradom.

Keyless vožnja i središnje zaključavanje.

Izuzetne značajke za povećanu udobnost.
Keyless vožnja i središnje zaključavanje olakšavaju vam život i brzo postaju suputnici bez kojih ne biste željeli biti.

Zahvaljujući funkciji Keyless Ride, mehanički ključ postaje suvišan tako da više ne morate trošiti neugodno vrijeme tražeći ga prije nego što krenete. Dovoljno je da jednostavno nosite ključ u džepu jakne kako biste otključali i pokrenuli svoj motocikl.

Središnje zaključavanje osigurava da sadržaj pretinaca i dodatni koferi budu zaštićeni od kradljivih prstiju kada zaključate motocikl - i sve to jednostavno pritiskom na gumb na upravljaču. Omogućuje vam putovanje nakon izleta još brže.
Prebacivanje bez kvačila zahvaljujući pomoćniku pro shift.

Prabacujte kao u utrkama.
Ovo je luksuz - prije svega plus za lako rukovanje: pomoćnik za promjenu Pro prvobitno je razvijen za trkaći sport. Prilagođeno turističkom sektoru, omogućava vam prijenos stepena prijenosa bez korištenja kvačila u gotovo bilo kojem rasponu opterećenja ili broja obrtaja. Tijekom ubrzanja, ručica gasa ostaje otvorena i osigurava brzo i opušteno pomicanje. Prilikom prijenosa s nižim stupnjem prijenosa s zatvorenim ručicom gasa, sustav automatski pruža dvostruko isključivanje i to savršeno koristi za smanjenje brzine.

To osigurava da vam je ruka za kvačilo rasterećena i ostala opuštena čak i nakon dugih obilazaka. Uz to se smanjuje vrijeme prijenosa u usporedbi s mijenjanjem brzina putem spojke: za još veću dinamiku i udobnost.
"Inteligentni hitni poziv": brzi odgovor u slučaju nesreće i u hitnim situacijama zahvaljujući ECALL sustavu BMW Motorrad.

Za vožnju je uvijek dobar osjećaj. BMW Motorrad je prvi proizvođač koji je pružio "intelligent emergency call" tvornički: sustav čvrsto smješten na upravljaču, koji u slučaju nužde može samostalno i automatski pokrenuti lanac spašavanja i na taj način olakšati bržu pomoć hitnih službi. "Intelligent emergency call" automatski postaje aktivan nakon lakše ili teže nesreće. Ali vozač može i ručno pokrenuti hitni poziv pritiskom na tipku, ako je na primjer primijetio nesreću. Nakon aktiviranja sustava, automatski ili ručno, GPS podaci lokacije i smjera vožnje motocikla šalju se putem mobilne telefonije u BMW-ov pozivni centar. Odavde se aktivira spasilački lanac. Za brzu i preciznu pomoć. I sjajan osjećaj na svakoj turneji.

Više individualnosti

Dodatna oprema i pribor.

S detaljnim Spezial bojama i ekskluzivnom, vrhunskom opcijskom opremom iz Opcije 719 i originalnim BMW Motorrad dodacima možete K 1600 GTL prilagoditi Vašim individualnim željama.

Saznajte više

Pogled iza kulisa

Kreiranje osjećaja.

BMW Motorrad proces dizajna.

Upečatljive osobe rade u dizajnerskom timu BMW Motorrada. Svaki dizajner ima vlastiti stil i osjeća se kao kod kuće u svojoj biker sceni. I svaki od njih dodaje svoju inspiraciju i strast. Ovi različiti oblici se zatim kombiniraju u procesu projektiranja: manifestiraju se u svakom novom BMW Motorradu. Edgar Heinrich, glavni dizajner u BMW Motorradu, predstavio je BMW Motorrad dizajnerski tim i proces dizajna.

Saznajte više

Dodaci za K 1600 GTL

spinner