BMW K 1600 GT.

Želja za putovanjem na dva kotača.

Biti u pokretu, sticati dojmove, doživjeti veliko, opušteno i istovremeno dinamično zadovoljstvo u vožnji: to je svijet kakav se pruža iz sedla novog BMW-a K 1600 GT. Budući da vam nudi još veću superiornost i dinamiku s još većom udobnošću na putu: njegov 6-cilindrični redni motor već se smatra ikonom s isporukom snage i glatkoćom rada. Tome su dodana apsolutna pogodnost na velike udaljenosti uz zaštitu od vjetra i vremenskih prilika zbog čega želite se želite odmah popeti na stroj. I inovativni naglasci poput inteligentnog hitnog poziva ECALL savršeno zaokružuju cjelokupni paket. Koliko ste dobro opremljeni sa K 1600 GT, ne samo da vidite mnogo toga, već ste i sjajni prizor na cesti. Doista ostavljate priličan dojam bez obzira na to da li ste u mirovanju ili ste u pokretu.

Dizajn K 1600 GT

Odaberite svoj stil.

Tri različite boje podupiru dinamičke gene kao i udobnu stranu K 1600 GT. Verzije Opcije 719 ovdje zahtijevaju posebnu pozornost, u pravom smislu riječi.

Black storm metalik/Glacier silver metalik

Ova boja motociklu daje posebnu draž.

Black storm metalik

U Black storm metalik, proporcije i emocionalni dizajn savršeno su istaknuti.

Opc. 719 Mineral white metalik

Stilski, samouvjereno, sa Opcijom 719 Mineral white, zajamčeno ćete se uistinu posebno pojaviti.

Dinamika i za oko.

Dinamika i udobnost, ove karakteristike K 1600 GT također se odražavaju na dizajnu: prednji ovjes Duolever, ksenonsko prednje svjetlo s prilagodljivim svjetlima, snažni 6-cilindrični motor i okvir čine da se visokokvalitetna cjelokupna slika zaista ističe. Potpuno novi pogled sprijeda i bočno su atletski i oštro prikazani i osiguravaju sportski, razigrani izgled. Prigušivač 6-u-2 odražava potencijal 6-cilindričnog motora i vizualno i akustično.
Izvanredan izgled K 1600 GT podržava i visokokvalitetna boja: od isključivo diskretnih do sportsko dinamičnih. Vi odlučujete što vam odgovara.
+ Saznajte više

Redni 6-cilindrični motor

118
kW (160 KS) pri 7,750 o/min
3,2
s ubrzanje 0-100 km/h
175
Nm maks. obrtni moment na 5,250 o/min
810
mm visina sjedala
Uljno-/vodeno hlađen četverotaktni redni šestocilindrični motor

Prvoklasni šesterokut.

Prvoklasni šesterokut.

Legenda: šestocilindrični linijski motor. Uz njega je svaka vožnja zadovoljstvo. S nenadmašnom glatkoćom rada i isporukom snage pouzdano osigurava željenu dinamiku. Njegovih 118 kW (160 KS) i najveći okretni moment od 175 Nm razvijaju neusporedivu i jednostavnu silu pritiska. Pri tome je 70% okretnog momenta već dostupno pri 1.500 o/min. Znači najmanji pomak ruke daje K 1600 GT dobru dozu upravljivosti na turnejama: čistokrvne karakteristike odziva i rukovanja.

+ Saznajte više

Doživite zvuk K 1600 GT

Najvažnije značajke K 1600 GT

Upečatljivo ksenonsko prednje svjetlo.
K 1600 GT ksenonsko prednje svjetlo
Opcionalni "Inteligentni hitni poziv".
K 1600 GT "Inteligentni hitni poziv"
Inovativni kokpit jednostavan za čitanje.
K 1600 GT kokpit
Električno podesivo vjetrobransko staklo.
K 1600 GT vjetrobransko staklo
Veliki broj vizualnih detalja.
K 1600 GT Detalji
Bočne zaštite od vjetra.
K 1600 GT bočne zaštite od vjetra
Šesterocilindrični redni motor.
K 1600 GT višebojni šesterocilindrični redni motor
Vodootporni odjeljci za odlaganje.
K 1600 GT pretinci za spremanje

Opsežna standardna oprema.

Standardni visokokvalitetni kočioni jastučići s ABS Pro.

Opsežna standardna oprema.

Tehnički gledano na najvišoj razini, oprema opremljena standardno na K 1600 GT ne ostavlja više što za poželjeti: ABS Pro, koji osigurava sigurno kočenje čak i kada se naginjete, inovativni ksenonski farovi i multi-kontroler samo su neki od dodataka. Novo u standardnoj proizvodnji: dynamic ESA. Šasija prepoznaje i kontrolira djelovanje prigušivanja, senzor kutne brzine i upravljačke jedinice u milisekundama. Pri tome osigurava najbolje postavke ovjesa u svakoj situaciji u vožnji. Čak i prilikom naginjanja postiže se prigušna udobnost kakvu dosada niste mogli niti zamisliti, što rezultira konstantnim stabilnim vozačkim ponašanjem.

+ Saznajte više

Želite li još više?

Dodatna oprema Keyless Ride za povećanje udobnosti.

Želite li još više?

Mnogobrojni opcijski dodaci, poput adaptivnog prednjeg svjetla, vožnje bez ključa ili središnjeg zaključavanja, osiguravaju još više udobnosti, sigurnosti, a zauzvrat opuštenu vožnju pritiskom na tipku. BMW Motorrad prvi je proizvođač motocikala koji je ponudio opcijski "inteligentni hitni poziv" direktno ugrađen tvornički, dodatni plus u smislu sigurnosti. Zahvaljujući asistenciji u upravljanju okretnim momentom, rukovanje i izlazak iz parkirnih mjesta je lagan čak i na strmim terenima. Pomoćnik za promjenu pro osigurava još ugodnije i dinamičnije prebacivanje prema gore i dolje.

+ Saznajte više
"Inteligentni hitni poziv": brzi odgovor u slučaju nesreće i u hitnim situacijama zahvaljujući ECALL sustavu BMW Motorrad.

Za vožnju je uvijek dobar osjećaj.
BMW Motorrad je prvi proizvođač koji je pružio "intelligent emergency call" tvornički: sustav čvrsto smješten na upravljaču, koji u slučaju nužde može samostalno i automatski pokrenuti lanac spašavanja i na taj način olakšati bržu pomoć hitnih službi.

"Intelligent emergency call" automatski postaje aktivan nakon lakše ili teže nesreće. Ali vozač može i ručno pokrenuti hitni poziv pritiskom na tipku, ako je na primjer primijetio nesreću. Nakon aktiviranja sustava, automatski ili ručno, GPS podaci lokacije i smjera vožnje motocikla šalju se putem mobilne telefonije u BMW-ov pozivni centar. Odavde se aktivira spasilački lanac. Za brzu i preciznu pomoć. I sjajan osjećaj na svakoj turneji.

Pomoćnik za vožnju unazad: lagano manevriranje i izlazak iz parkirnih mjesta.

Jednostavno unazad.
Strme staze i uski prostor na popularnim vidikovcima ili parkirnim mjestima nisu problem s prikladnom asistencijom u kontroli momenta (TCA). Ostavljajući vam samo osmijeh za parkiranje i manevriranje. Aktivirajte pomoć za vožnju unazad tako da motocikl stavite u neutralni položaj i aktivirate funkciju pomoći pomoću gumba na lijevoj upravljačkoj ploči. Čim se R prikaže na zaslonu i započnete ga pritiskom na njega, možete lako izaći sa svog parkirnog mjesta i dovoljno se brzo kretati do vašeg sljedećeg odredišta.
Dynamic ESA: neravnine izravnate glatko.

Za najbolji kontakt sa podlogom.
Standardni Dynamic ESA još jednom značajno povećava prvoklasnu udobnost u vožnji K 1600 GT. Osigurava idealnu vuču, sigurnost i najvišu razinu udobnosti: senzori za pomak opruge sprijeda i straga bilježe posebno vertikalno kretanje poravnanja kotača. Na temelju podataka, dinamički ESA regulira djelovanje prigušivanja, ovisno o uvjetima vožnje i manevrima vožnje, u skladu s utvrđenim okolnostima. Pri tome osigurava značajno poboljšani kontakt između ceste i gume. Omogućavanje osobina vožnje koje su uvijek stabilne i dodatno pojačano udobnost i sigurnost - posebno na onim dugim turama.

Standardna postavka "Road" – udobno vas vodi preko svih neravnina. S podešavanjem "dynamic" odabrano je općenito čvršća postavka: za sportsku dinamičnu vožnju .

 

Ksenonsko prednje svjetlo: sve stavlja u pravu svjetlost.

Više svjetla. Više sigurnosti.
Standardna ksenonska svjetla dvostruko su svijetla i troše 30% manje energije od klasičnih halogenih prednjih svjetala. Osiguravaju dosljedno osvjetljenje cestovne površine - posebno noću i uz slabu vidljivost. Ujedno vas čine lakšim i za primjetiti. Cilindrični štit žarulje na reflektoru sprječava da bi žarulja zaslijepila ostale sudionike u prometu.

Svjetlo prati kotač. Prilagodljivo prednje svjetlo.
Prilagodljivo prednje svjetlo, koje je dostupno kao dodatni pribor, optimalno osvjetljava cestu prilikom previjanja u zavojima. Servo motor u glavnom svjetlu nadoknađuje kut vožnje motocikla pri zavoju, usmjeravajući svjetlost u optimalni kut za cestu. Za vozača to predstavlja ogromno povećanje aktivne sigurnosti u vožnji, posebno kada noću skrećete u zavoje.

Torbe i pretinci: više prostora za vašu prtljagu.

Montirajte i uživajte opušteno.
Bilo da putujete ili jednostavno idete u svakodnevnu vožnju, instalirani koferi i pretinci za K 1600 GT pružaju dovoljno prostora za sve što je potrebno za pohranu. Od svakodnevnih potrepština, opreme i odjeće, pa čak i uspomena na odmor.

Opcijski gornji dio impresionira svojim praktičnim interijerom i unutrašnjom rasvjetom kao standardnom opremom. Vaš putnik će voljeti mali udoban naslon. U standardnim bojama motocikla savršeno je uklopljen u dinamični izgled K 1600 GT. Dodatni pretinac za odlaganje prtljažnika osigurava prostor za sve predmete za putovanje, dokumente i papirologiju.

Bočne torbe vam daju još više prostora za vašu turneju. S ručkom za nošenje i - također uklonjivim - remenom za ramena, idealan je spoj za krstarenje gradom.

Keyless vožnja i središnje zaključavanje.

Izuzetne značajke za povećanu udobnost.
Keyless vožnja i središnje zaključavanje olakšavaju vam život i brzo postaju suputnici bez kojih ne biste željeli biti.

Mehanički ključ postat će nepotreban i od sada ćete imati slobodne ruke - zahvaljujući vožnji bez ključa. Ta nespretna potraga prije putovanja jednostavno nestane i nošenje ključa u džepu jakne dovoljno je za otključavanje i pokretanje motocikla.

Središnje zaključavanje osigurava da sadržaj pretinaca i dodatni koferi budu zaštićeni od kradljivih prstiju kada zaključate motocikl - i sve to jednostavno pritiskom na gumb na upravljaču. Omogućuje vam putovanje nakon izleta još brže.
Prebacivanje bez kvačila uz pomoć pomoćnika za promjenu pro.

Prabacujte kao u utrkama.
Gotovo luksuz - ali posebno izraz dinamike K 1600 GT: pomoćnik za promjenu prvotno je razvijen za utrke. Pro pomoćnik za promjenu, koji je prilagođen za upotrebu u touring sektoru, omogućava vam mijenjanje brzina bez korištenja kvačila u gotovo bilo kojem rasponu opterećenja ili brzine motora. Tijekom ubrzanja, ručica gasa ostaje otvorena i osigurava brzo i opušteno pomicanje. Prilikom prijenosa s nižim stupnjem prijenosa s zatvorenim ručicom gasa, sustav automatski pruža dvostruko isključivanje i to savršeno koristi za smanjenje brzine.

To osigurava da vam je ruka za kvačilo rasterećena i ostala opuštena čak i nakon dugih obilazaka. Uz to se smanjuje vrijeme prijenosa u usporedbi s mijenjanjem brzina putem spojke: za još veću dinamiku i udobnost.

Pogled iza kulisa

Kreiranje osjećaja.

BMW Motorrad proces dizajna.

Upečatljive osobe rade u dizajnerskom timu BMW Motorrada. Svaki dizajner ima vlastiti stil i osjeća se kao kod kuće u svojoj biker sceni. I svaki od njih dodaje svoju inspiraciju i strast. Ovi različiti oblici se zatim kombiniraju u procesu projektiranja: manifestiraju se u svakom novom BMW Motorradu. Edgar Heinrich, glavni dizajner u BMW Motorradu, predstavio je BMW Motorrad dizajnerski tim i proces dizajna.

Saznajte više

Dodaci za K 1600 GT

spinner